پس از آنکه دستور نصب تلفنهاي همگاني در مجاورت چادرهاي اسکان آسيب ديدگان زلزله از سوي مدير عامل شرکت مخابرات ايران صادر شد، برخي منتقدان نکاتي را مطرح کردند مبني بر اين که در مدلهاي مشابه زلزله و حوادث طبيعي در دنيا نصب تلفن ثابت عمومي در اين مناطق مقرون به صرفه نيست.
وايمکس نيوز- درپي وقوع حادثه دلخراش زلزله در استان کرمانشاه، مديرعامل شرکت مخابرات ايران و هيات همراه پس از بازديد از مناطق آسيب ديده دستور نصب تلفنهاي همگاني را در مجاورت چادرهاي اسکان آسيب ديدگان زلزله صادر کرد.
اما پس از انتشار اين خبر نکاتي از سوي برخي تحليلگران و منتقدان مطرح شد مبني بر اينکه در مدلهاي مشابه زلزله و حوادث طبيعي در دنيا کسي تلفن ثابت عمومي را به دلايل مختلف مثل يک طرفه بودن، احتياج به کابل کشي، بي استفاده شدن بعد از بحران، احتياج به مکانيزمهاي شارژينگ، احتمال سوء استفاده و تخلف و ... راه اندازي نميکند، بلکه وقتي همه حداقل يه گوشي موبايل دارند، بايد شبکه همراه تقويت و هزينه تماسها کاهش داده شود.
در پاسخ به اين نکات شايد ذکر چند نکته ضروري باشد؛ ظاهرا ارتباط اين تلفنهاي عمومي تا سوييچ مرکز وصل است و با آنچه در ذهن مخاطب از تلفن عمومي ثبت شده تفاوت دارد. همچنين همانطور که طي روزهاي گذشته در اخبار منتشر شده اپراتورهاي تلفن همراه طي اين روزها پوشش سراسري در منطقه را برقرار کردند و هزينه مکالمات را هم تخفيف داده و حتي براي يک مدتي رايگان اعلام کردند.
از سوي ديگر به اعتقاد برخي کارشناسان تلفن همگاني نيازي به مکانيزم شارژينگ ندارد و شايد اگر از مردم زلزله زده هم پرسيده شود از اينکه تلفن عمومي رايگان نزديک چادرهايشان نصب شود و بتوانند با همه جاي کشور تماس داشته باشند، راضيتر باشند.
همچنين بنا بر اعلام، بسياري از پورتال هايي که براي بحران از قديم تهيه شده کيوسک تلفن هم دارند، در عين حال اکنون خدمات اپراتورها هم وجود دارد و کيوسک هاي تلفن ثابت صرفا براي کساني تهيه شده که فرصت نکردهاند از زير آوار موبايل خودشان را بردارند.
ذکر اين نکته هم ضروري است که در بسياري از مناطق حادثه ديده با قطعي برق مواجه شده و امکان برقرساني وجود ندارد و بايد در آن مناطق حتما تلفن ثابت راه اندازي شود، چرا که متاسفانه بعلت قطع برق، شارژ خيلي از گوشي هاي موبايل به اتمام رسيده است.
درباره هزينههاي انجام شده از سوي مخابرات ايران براي اين موضوع هم برخي تحليگران معتقدند که هزينه انجام شده صرفا هزينه کابلکشي است و کابلها بعدا تماما قابل استفاده خواهند بود و ميتوانند جلوي هزينه هاي بسيار ديگر را هم بگيرند.
منبع:ايسنا